skip to Main Content

Uitrusting Zorgwoning

 • Gratis adviesgesprek bij u thuis
 • Persoonlijk contact
 • Binnen 8-10 weken geleverd
 • Volledige ontzorging

Mantelzorgwoning uitrusting voorzien van alle gemakken?

Wilt u een mantelzorgwoning laten plaatsen voor uzelf of een dierbare? Dan wilt u gegarandeerd weten met welke gemakken de zorgwoning uitgerust kan worden. ZorgwoningVergelijker.nl informeert u graag over de diverse mogelijkheden bij het bouwen van een zorgwoning en welke uitrusting voor uw zorgwoning relevant is. Lees verder voor meer info over de zorgwoning uitrusting:

Snelle service

Wij werken op meerdere bouwlocaties waardoor wij snelle levertijden hanteren. Wij kunnen binnen 8 – 10 weken leveren

Persoonlijk contact

Bij ons geen belmenu, u spreekt altijd direct met uw vaste contactpersoon. Wij denken graag persoonlijk met u mee.

Zorgwoning op maat

Prikkel-arm, geheel drempelloos, tweede slaapkamer, elektrische schuifdeuren, energie neutraal of een extra berging? Wij leveren de zorgwoning die u wenst.

ClimaLevel verwarming, koeling en ventilatie

ZorgwoningVergelijker.nl adviseert standaard gebruik te maken van verwarming, koeling en ventilatiesystemen van Climalevel. Dit zorgt voor een comfortabele en gezonde leefomgeving en is ook nog eens 20 tot 30% zuiniger dan reguliere vloerverwarming.

Hieronder leest u meer over de voordelen in verhouding tot standaard vloerverwarming:

climalevel vloerverwarming zorgwoning

Door het ClimaLevel systeem ervaren de aanwezige personen in de ruimte géén tocht of trek meer. Dit komt door de strategische plaatsing van de vloer units en doordat de inblaas temperatuur (nagenoeg) gelijk is aan de binnenruimte. Dit gebeurt op de warmte- en kou valpunten in het betreffende pand. (Dus ook geen koude val!)

Een traditionele vloerverwarming heeft tussen de 4 en de 4.5 uur nodig om de massa van de vloer te verwarmen. Doormiddel van de luchtkanalen van het
ClimaLevel systeem kan ClimaLevel de lucht in de ruimte al met 20 minuten op de gewenste temperatuur brengen. De massa van de vloer blijft net zo traag als een traditionele vloerverwarming.

Het ClimaLevel systeem kan tussen de 20% en 30% meer energie besparen dan traditionele vloerverwarming. Omdat een ClimaLevel vloer per 1m² 40% meer VO verwarmend-oppervlakte weet te genereren (1,4 m²). Door gebruik te maken van de luchtkanalen onder de vloer kan ClimaLevel al verwarmen met een water temperatuur van 28◦C t.o.v. 35◦C bij een traditionele vloerverwarming. Daarnaast vindt er bij ClimaLevel, anders dan bij traditionele vloerverwarming géén energieverlies op ventilatielucht plaats (0%). Bij traditionele vloerverwarming is dit verlies (30%) dit omdat er ventilatieroosters nodig zijn om de lucht te ventileren. Deze lucht wordt door standaard roosters niet gefilterd en belandt rechtstreeks in de
leefomgeving.

De vraag naar koeling neemt sterk toe. Niet alleen door het steeds warmer
wordende klimaat (ieder jaar worden weer warmterecords aangescherpt) maar ook omdat de nachten steeds minder afkoelen. Ook stijgt de binnentemperatuur door de warmtelast van onze apparatuur. We monitoren al onze woningen en gebouwen en daaruit blijkt dat we bij 30-33◦C buiten we nog steeds de binnentemperatuur kunnen houden op 22◦C, aangenaam koel dus! Het is aan de bewoner/gebruiker om te bepalen wat hij/zij als lekker ervaart. Wij adviseren ca 7-8 graden verschil als maximum.

Bacteriën, vuiligheid en andere stoffen stijgen mee met de warme lucht naar het plafond. Bij een traditionele vloerverwarming met WTW wordt de lucht afgezogen van uit het plafonds met een afzuigventiel. Ongeveer 50cm tot 100cm verder wordt de lucht weer via het plafond de ruimte ingestuurd. Deze lucht neemt de schimmels, bacteriën en vuiligheid van boven in de lucht en op het plafond gedeeltelijk weer mee de ruimte in. Bij ClimaLevel wordt de lucht afgezogen via het plafond en de ruimte ingestuurd via de luchtkanalen in de vloer. Dit zorgt dus voor schonere lucht en een gezondere leef omgeving. We zitten immers 80% van onze tijd op een hoogte van ± 150 cm en slapen op ± 80 cm hoogte.

U kunt verwarmen, koelen en ventileren met 1 systeem. Dit betekent dat u eenmalig een investering doet voor het gewenste effect. Normaliter heeft u 3 aparte systemen nodig. Door het ventileren krijgt het ‘Sick Building Syndrome’ geen kans zicht te ontwikkelen.

U heeft geen last meer van lelijke radiatoren waardoor u flexibeler met de indeling van uw ruimte kunt omgaan. (Let op: Iedere keer als het winterseizoen begint en de ketel gaat draaien, dan ruikt u een onaangename geur. U ruikt de stof achter de radiatoren. Achter de radiatoren kan nimmer worden schoongemaakt terwijl over de ClimaLevel vloer minimaal 1 keer per week de stofzuiger gaat)

De ventilatielucht wordt per verblijfsgebied geluidloos de ruimte ingebracht.

U kunt ClimaLevel per verblijfsruimte handmatig de temperatuur en wooncomfort regelen. Dit geeft het optimale leef/woon/werk comfort.

Door het ClimaLevel systeem in uw woning of kantoorpand toe te passen voldoet u ook op termijn aan alle eisen van duurzame energie. Hierdoor is uw pand in de toekomst commercieel aantrekkelijker wanneer u het in de verkoop wilt aanbieden en gaat u amper tot geen energiebelasting betalen. (Als uitvloeisel van het naderende klimaatakkoord)

In combinatie met de ClimaLevelvloer garanderen wij u het gezondste binnenklimaat voor iedere woning. (Voor uitleg PrOxygen verwijzen we naar de brochure)

Hoe werkt het?

In 5 stappen naar uw ideale zorgwoning

Zoekt u een zorgwoning, zorgunit of aanbouw voor uzelf, uw kind, ouder(s) of een ander familielid of vriend, dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs om uw behoeften en wensen te bespreken en u te informeren over de diverse mogelijkheden. Ter plaatse kunnen we u ook aan de hand van de situatie informeren en adviseren over wet- en regelgeving voor het plaatsen van een al dan niet vergunningsvrije zorgwoning.

Na een plattegrond met u te hebben gemaakt naar uw wensen en behoeften, ontvangt u hiervoor een of meerdere prijsindicaties. Hierbij houden we rekening met uw budget en of u wilt huren, huur/kopen of kopen, nieuw of bestaand, maar ook binnen welk termijn. Ook kunnen wij u eventueel meenemen naar een bouwlocatie om een zorgwoning in aanbouw te bekijken.

Vervolgens worden voor de zorgwoning/-unit de plattegrond, bouwtekening en bestek uitgewerkt en kunt u eventueel kiezen welke afwerkingsmaterialen, vloer, keuken en sanitair u wilt. Wanneer u helemaal tevreden bent met de definitieve prijsspecificatie en offerte, kunt u deze ondertekenen en wordt de woning/unit in de planning gezet bij de betreffende bouwlocatie.

Wij helpen u, indien gewenst, met de eventuele nodige vergunning en kunnen contact opnemen met uw gemeente. Er zal ook iemand bij u komen kijken voor de nodige aansluitingen op nutsvoorzieningen vanuit de hoofdwoning en voor het voor te bereiden grondwerk.

De bouw van de woning kan beginnen. Als u dat wilt, mag u natuurlijk altijd komen kijken naar de bouwvorderingen. Wij zorgen dat de bouw van a tot z goed verloopt en dat de woning op transport gaat zodra deze klaar is. Ter plaatse zal de woning/unit geïnstalleerd en aangesloten worden zodat u snel uw zorgwoning/unit kunt betrekken.

Contact opnemen met ZorgwoningVergelijker.nl

Heeft u nog vragen over het kopen van een zorgwoning, of wilt u meer informatie over de diensten van ZorgwoningVergelijker.nl? Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden al uw vragen. Wij komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. U kunt ook een bericht voor ons achterlaten via het online contactformulier hier op de site, u krijgt dan zo snel mogelijk reactie van ons. Liever telefonisch contact? Bel dan naar: 06–47907116 of stuur een mail naar: [email protected]. Zorgwoningvergelijker.nl is de ideale partner wanneer u hulp kunt gebruiken bij het kopen van uw zorgwoning!

VRIJBLIJVENDE BROCHURE
OF OFFERTE AANVRAGEN

  JA, IK WIL GRAAG EEN VRIJBLIJVEND
  ADVIESGESPREK AANVRAGEN

   Back To Top