skip to Main Content

Zorgunit op maat

 • Gratis adviesgesprek bij u thuis
 • Persoonlijk contact
 • Binnen 8-10 weken geleverd
 • Volledige ontzorging

Mantelzorgunit aan huis

ZorgwoningVergelijker.nl is er voor iedereen die een zorgunit nodig heeft. Dus of u nu zelf behoefte heeft aan een mantelzorgunit of dat u deze zoekt voor een dierbare: wij begeleiden u van A tot Z tijdens het realiseren van uw zorgunit. Zo kunt u zich focussen op de mantelzorg. U kunt bij ons terecht voor comfortabele zorg units die geheel volgens uw wensen kunnen worden vormgegeven. Deze mantelzorgunit kan bijvoorbeeld aan huis of in de tuin worden geplaatst. Kunt u hulp gebruiken bij het regelen van een zorg unit, of bent u benieuwd wat wij allemaal voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Snelle service

Wij werken op meerdere bouwlocaties waardoor wij snelle levertijden hanteren. Wij kunnen binnen 8 – 10 weken leveren

Persoonlijk contact

Bij ons geen belmenu, u spreekt altijd direct met uw vaste contactpersoon. Wij denken graag persoonlijk met u mee.

Zorgwoning op maat

Prikkel-arm, geheel drempelloos, tweede slaapkamer, elektrische schuifdeuren, energie neutraal of een extra berging? Wij leveren de zorgwoning die u wenst.

Hoe werkt het?

In 5 stappen naar uw ideale zorgwoning

Zoekt u een zorgwoning, zorgunit of aanbouw voor uzelf, uw kind, ouder(s) of een ander familielid of vriend, dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs om uw behoeften en wensen te bespreken en u te informeren over de diverse mogelijkheden. Ter plaatse kunnen we u ook aan de hand van de situatie informeren en adviseren over wet- en regelgeving voor het plaatsen van een al dan niet vergunningsvrije zorgwoning.

Na een plattegrond met u te hebben gemaakt naar uw wensen en behoeften, ontvangt u hiervoor een of meerdere prijsindicaties. Hierbij houden we rekening met uw budget en of u wilt huren, huur/kopen of kopen, nieuw of bestaand, maar ook binnen welk termijn. Ook kunnen wij u eventueel meenemen naar een bouwlocatie om een zorgwoning in aanbouw te bekijken.

Vervolgens worden voor de zorgwoning/-unit de plattegrond, bouwtekening en bestek uitgewerkt en kunt u eventueel kiezen welke afwerkingsmaterialen, vloer, keuken en sanitair u wilt. Wanneer u helemaal tevreden bent met de definitieve prijsspecificatie en offerte, kunt u deze ondertekenen en wordt de woning/unit in de planning gezet bij de betreffende bouwlocatie.

Wij helpen u, indien gewenst, met de eventuele nodige vergunning en kunnen contact opnemen met uw gemeente. Er zal ook iemand bij u komen kijken voor de nodige aansluitingen op nutsvoorzieningen vanuit de hoofdwoning en voor het voor te bereiden grondwerk.

De bouw van de woning kan beginnen. Als u dat wilt, mag u natuurlijk altijd komen kijken naar de bouwvorderingen. Wij zorgen dat de bouw van a tot z goed verloopt en dat de woning op transport gaat zodra deze klaar is. Ter plaatse zal de woning/unit geïnstalleerd en aangesloten worden zodat u snel uw zorgwoning/unit kunt betrekken.

Een zorgunit: de ideale mantelzorg oplossing

Een zorgunit is in principe een zorgwoning die u aan huis of in de tuin van een andere woning kunt laten plaatsen. De woning kan bewoond worden door iemand die hulpbehoevend is, maar ook door de mantelzorger. Omdat u met een mantelzorgunit altijd dichtbij de zorgbehoevende bent, is een zorgunit een goede oplossing voor zowel u als mantelzorger als voor de hulpbehoevende. U kunt als mantelzorger zelf in het zorgchalet gaan wonen, of ervoor kiezen om de hulpbehoevende hier te laten wonen.

zorgunit op maat kopen mantelzorgwoning zorgwoning zorgwoningvergelijker

U kunt een mantelzorgunit vergunningsvrij plaatsen, deze moet dan echter voldoen aan verschillende eisen. Door ZorgwoningVergelijker.nl in te schakelen bent u ervan verzekerd dat uw zorgunit voldoet aan al deze eisen. Bovendien staan wij tijdens het gehele proces voor u klaar met persoonlijk advies op maat.

Zorgunit laten bouwen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij ZorgwoningVergelijker.nl

Werkwijze van ZorgwoningVergelijker.nl

Wanneer u een zorgunit wilt kopen, dan kunt u dit het best laten regelen door ZorgwoningVergelijker.nl.

 1. Wij komen bij u langs voor een vrijblijvend en gratis gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken wij uw wensen, de mogelijkheden en eventuele aanwezige tijdsdruk
 2. Vervolgens beoordelen wij de situatie ter plaatse en ontvangt u een eerste schets van uw zorgchalet
 3. Dan bemiddelen wij voor u met verschillende bouwers. Ook vragen we meerdere offertes aan, zodat u in alle rust de juiste selectie kunt maken
 4. Wij kunnen u als u ook helpen met een plan waarmee u naar de gemeente kunt voor toestemming en vergunningen
 5. De leverancier bouwt vervolgens uw mantelzorg chalet
 6. Ten slotte verzorgen wij het transport, de plaatsing in uw tuin of ergens anders op uw eigen terrein en de aansluiting van uw zorgchalet

Door ons in te schakelen bent u verzekerd van een snelle en professionele dienstverlening. Binnen de kortste keren staat uw zorgunit in de tuin!

zorgunit op maat mantelzorgwoning kopen zorgwoning zorgwoningvergelijker

De voordelen van ZorgwoningVergelijker.nl

De voordelen van een zorgunit van ZorgwoningVergelijker.nl

Bij ZorgwoningVergelijker.nl profiteert u van een aantal aantrekkelijke voordelen. Wij gaan namelijk altijd nét dat stapje verder voor onze klanten. Zo staan wij gedurende uw gehele traject voor u klaar met persoonlijke begeleiding en verzorgen wij altijd een zorgwoning binnen uw budget. Wij hanteren levertijden van tussen de 8 en 10 weken, zodat u nooit lang hoeft te wachten. Bovendien is ook huur en huurkoop mogelijk bij ZorgwoningVergelijker.nl. Daarnaast bieden wij een terugkoopgarantie van uw zorgunit en profiteert u bij ons van een persoonlijke service. Wanneer u telefonisch contact met ons opneemt dan spreekt u altijd direct met uw vaste contactpersoon. Heeft u nog vragen over onze service, of wilt u meer informatie? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek bij u thuis.

Een zorgunit die voldoet aan de criteria

Het is in Nederland toegestaan om zonder vergunning een zorgunit op uw eigen terrein te laten plaatsen, bijvoorbeeld aan huis of in de tuin. Aan het plaatsen van een zorgunit zitten echter wel een aantal criteria verbonden. Wij zetten de regels voor u op een rij:

 • Uw zorgunit dient te voldoen aan de algemene voorwaarden die gelden voor bijbehorende bouwwerken. Dit gaat vooral over de omvang en de plaats van het bouwwerk. Voor binnen of juist buiten de bebouwde kom gelden verschillende regels als het gaat om het plaatsen van een zorgunit
 • De zorgunit moet voldoen aan het bouwbesluit. Hierin worden eisen gesteld aan de veiligheid, gezondheid, milieu en isolatie van uw zorgwoning. Alle zorchalets die door ZorgwoningVergelijker.nl worden geplaatst voldoen aan dit bouwbesluit
 • De zorgunit mag maar door maximaal één huishouden worden bewoond
 • De gemeente kan een medische verklaring opvragen bij een arts of wijkverpleegkundige wanneer er twijfels bestaan over de mantelzorgrelatie
 • De mantelzorgunit mag niet langer als woning gebruikt worden wanneer de mantelzorgrelatie is beëindigd
 • Alleen de begane grond van het mantelzorg chalet mag gebruikt worden als leefruimte

Wilt u zeker weten dat uw zorgunit voldoet aan deze criteria, waardoor u mogelijk aanspraak kunt maken op financiële steun van het Wmo? Schakel dan de hulp in van ZorgwoningVergelijker.nl.

Neem contact op voor vrijblijvend advies over uw zorgunit

Heeft u hulp nodig bij het realiseren van een zorgunit voor op uw erf, aan huis of in de tuin? Dan bent u bij ZorgwoningVergelijker.nl aan het juiste adres. Neem voor al uw vragen over het kopen van een zorgunit gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. Via het contactformulier hier op de site kunt u gemakkelijk en snel een bericht voor ons achterlaten. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug. Liever telefonisch contact? Bel dan naar: 06–47907116 of stuur een mail naar: [email protected]. Een zorgunit van hoge kwaliteit laat u realiseren door ZorgwoningVergelijker.nl.

VRIJBLIJVENDE BROCHURE
OF OFFERTE AANVRAGEN

  JA, IK WIL GRAAG EEN VRIJBLIJVEND
  ADVIESGESPREK AANVRAGEN

   Back To Top