skip to Main Content

Zorgwoning financieren

 • Gratis adviesgesprek bij u thuis
 • Persoonlijk contact
 • Binnen 8-10 weken geleverd
 • Volledige ontzorging

ZorgwoningVergelijker.nl helpt u met het financieren van uw zorgwoning

Het financieren van uw zorgwoning is een belangrijk onderdeel van het geheel. Het bouwen van een zorgwoning kan namelijk een flinke uitgave zijn, maar gelukkig staat ZorgwoningVergelijker.nl voor u klaar om u van begin tot eind te helpen met dit proces. Wij geven u dus ook graag advies mee over hoe u uw zorgwoning kunt financieren. Bent u benieuwd naar wat wij allemaal voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Snelle service

Wij werken op meerdere bouwlocaties waardoor wij snelle levertijden hanteren. Wij kunnen binnen 8 – 10 weken leveren

Persoonlijk contact

Bij ons geen belmenu, u spreekt altijd direct met uw vaste contactpersoon. Wij denken graag persoonlijk met u mee.

Zorgwoning op maat

Prikkel-arm, geheel drempelloos, tweede slaapkamer, elektrische schuifdeuren, energie neutraal of een extra berging? Wij leveren de zorgwoning die u wenst.

Hoe werkt het?

De twee belangrijke onderdelen van het tot stand brengen van uw eigen zorgwoning zijn zowel het bouwen zelf als het financieren hiervan. Om een duidelijk overzicht te krijgen van wat er allemaal bij het bouwen van een zorgwoning komt kijken, hebben wij een overzicht voor u gemaakt. Hieronder leest u de vijf belangrijkste stappen waar ZorgwoningVergelijk.nl u bij kan helpen. Lees nu snel verder om een goede indruk te krijgen van het proces.

Bent u op zoek naar een zorgwoning, zorgunit of aanbouw voor uzelf, uw kind, ouder(s) of een ander familielid? Dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs om uw behoeften en wensen te bespreken en u te informeren over de diverse mogelijkheden. Ter plaatse kunnen we u ook aan de hand van de situatie informeren en adviseren over wet- en regelgeving voor het plaatsen van een al dan niet vergunningsvrije zorgwoning.

Nadat wij samen met u een plattegrond naar uw wensen en behoeften hebben gemaakt, ontvangt u een of meerdere prijsindicaties. Hierbij houden wij rekening met uw budget en of u een nieuwe of bestaande zorgwoning wilt huren, huur/kopen of kopen. En ook binnen welk termijn u dit wilt gaan doen. Ook kunnen wij u meenemen naar een bouwlocatie om een zorgwoning in aanbouw te bekijken.

Vervolgens worden voor de zorgwoning/-unit de plattegrond, bouwtekening en bestek uitgewerkt en kunt u kiezen voor welke afwerkingsmaterialen, vloer, keuken en sanitair u wilt gaan. Wanneer u helemaal tevreden bent met de definitieve prijsspecificatie en offerte, kunt u deze ondertekenen en wordt de woning/unit in de planning gezet bij de betreffende bouwlocatie.

Wij helpen u, indien gewenst, met de eventuele nodige vergunning(en) en wij kunnen dan indien nodig contact opnemen met uw gemeente. Er zal ook iemand bij u komen kijken voor de nodige aansluitingen op nutsvoorzieningen vanuit de hoofdwoning en voor het voor te bereiden grondwerk.

De bouw van de woning kan beginnen. Als u dat wilt, mag u natuurlijk altijd komen kijken naar de bouwvorderingen. Wij zorgen dat de bouw van a tot z goed verloopt en dat de woning op transport gaat zodra deze klaar is. Ter plaatse zal de woning/unit geïnstalleerd en aangesloten worden, zodat u of uw familielid snel uw zorgwoning/unit kan betrekken.

Begeleiding bij het realiseren van uw mantelzorgwoning

Bij ZorgwoningVergelijker.nl helpen wij u met alles rondom het realiseren van uw zorgwoning. Daarbij gaan wij altijd nét een stap verder dan onze concurrenten. Daarom verzorgen wij tijdens het gehele project persoonlijke begeleiding op maat. Wij kunnen vanalles voor u betekenen.

 • Ontwerpen/tekenen van de zorgwoning
 • Situatie ter plaatse bekijken
 • Offertes aanvragen bij verschillende partijen
 • Begeleiden van het vergunningstraject en indien nodig contact opnemen met de gemeente
 • Meegaan naar de gemeente en hulp bij de zorgwoning financieren door steun aan te vragen bij Wmo
 • Transport en het plaatsen van de zorgwoning
 • Grondwerkzaamheden en aansluiten van de nutsvoorziening

begeleiding bij zorgwoning financieren

Kortom: wij bieden hulp bij het gehele proces, van het vergunningstraject en het financieren van uw zorgwoning tot aan de aansluiting van de nutsvoorziening.

Mantelzorgwoning laten bouwen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij ZorgwoningVergelijker.nl

De stappen van het financieren van uw zorgwoning

Bij het financieren van uw zorgwoning komen een aantal belangrijke punten kijken. Wij zullen u zo kort en bondig mogelijk informeren over de belangrijkste stappen die u moet zetten om uw financiering rond te krijgen.

Financieren wanneer u onvoldoende financiële middelen heeft

Overweegt u om een mantelzorgwoning te laten bouwen, maar heeft u hier niet voldoende financiële middelen voor? Gelukkig kunt u uit verschillende opties kiezen. Er bestaan namelijk verschillende manieren om een mantelzorgwoning te financieren. Wij zullen de drie mogelijkheden doornemen. De mogelijkheden zijn: financieren middels een doorlopend krediet, een persoonlijke lening en koop op afbetaling.

Financieren met uw hypotheek

Financieren via een hypotheek is mogelijk wanneer de eigenaar van de grond, waar de mantelzorgwoning op komt te staan, via zijn hypotheek de mantelzorgwoning zelf kan en wil financieren. Dit is de goedkoopste optie. Bij deze optie betaald u namelijk de minste rente, waardoor de maandlasten het laagst zijn. Maak goede afspraken tussen de mantelzorggever en de mantelzorgnemer over wie de financiering van de hypotheek betaalt. Wees u er wel van bewust dat alleen de eigenaar van de grond dit kan en mag financieren.

Financieren via doorlopend krediet

U kunt overwegen om een mantelzorgwoning aan te schaffen en te financieren met een doorlopend krediet. Dit houdt in dat u een opname limiet heeft waarbij u tussentijds kunt aflossen. Over het opgenomen gedeelte betaalt u vervolgens rente. Deze manier van financieren wordt als onverstandig gezien, omdat u veel rente moet betalen. De rentes op doorlopende kredieten liggen gemiddeld rond de 7%. Ook kunt u in de verleiding komen om constant geld bij te lenen. Dit heeft er al meer dan eens voor gezorgd dat mensen in geldnood komen te zitten, doordat er maar geen einde komt aan hun lening.

Financieren via een persoonlijke lening

Is het voor u niet mogelijk om een mantelzorgwoning te financieren middels een hypotheek? Dan kunt u overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten. Zorgwoningvergelijker.nl legt u uit hoe dit in zijn werking gaat. U leent bij een persoonlijke lening elke maand een vast bedrag en u spreekt van te voren duidelijk af binnen welke tijd u dit aflost. Dankzij deze afspraken is het duidelijk waar u aan toe bent. Dit is dan ook één van de goedkoopste opties.

De voordelen van ZorgwoningVergelijker.nl

Wanneer u ZorgwoningVergelijker.nl inschakelt, profiteert u van aantrekkelijke voordelen. Zo staan wij gedurende het gehele traject voor u klaar met persoonlijke begeleiding, verzorgen wij altijd een zorgwoning binnen uw budget en hanteren wij zeer snelle levertijden van 8 tot 10 weken. Bovendien kunt u bij ons ook terecht voor huur en huurkoop, bieden wij een terugkoopgarantie van uw zorgwoning en garanderen wij persoonlijke service. Wanneer u telefonisch contact met ons opneemt dan spreekt u altijd direct met uw vaste contactpersoon. Wij komen graag bij u thuis langs voor een gratis adviesgesprek. Heeft u nog vragen over bijvoorbeeld de financiering van uw zorgwoning? Dan kunt u terecht bij ZorgwoningVergelijker.nl.

Voordelen bij zorgwoning financiering met ZorgwoningVergelijker.nl

Vragen over het financieren van uw zorgwoning?

Kunt u hulp gebruiken bij het financieren van uw zorgwoning? Of wilt u graag ondersteuning tijdens de bouw van uw zorgwoning? ZorgwoningVergelijker.nl staat voor u klaar voor begeleiding en persoonlijk advies. Wilt u graag meer informatie over het financieren van uw zorgwoning? Of bent u benieuwd wat wij verder voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. U kunt gemakkelijk en snel een bericht voor ons achterlaten via het online formulier op de site. U krijgt dan zo snel mogelijk reactie van ons. Liever telefonisch contact? Bel dan naar: 06-47907116 of stuur een mail naar: [email protected]. ZorgwoningVergelijker.nl helpt u bij de financiering van uw zorgwoning.

VRIJBLIJVENDE BROCHURE
OF OFFERTE AANVRAGEN

  JA, IK WIL GRAAG EEN VRIJBLIJVEND
  ADVIESGESPREK AANVRAGEN

   Back To Top