skip to Main Content

Zorgwoning in buitengebied laten bouwen

 • Gratis adviesgesprek bij u thuis
 • Persoonlijk contact
 • Binnen 8-10 weken geleverd
 • Volledige ontzorging

ZorgwoningVergelijker.nl helpt u met uw zorgwoning in het buitengebied

Zorgwoning in buitengebied laten bouwen? Dat kan, maar daar gelden wel andere regels voor dan binnen de bebouwde kom. Om er zeker van te zijn dat uw zorgwoning voldoet aan alle criteria is het zeer verstandig om een specialist in de arm te nemen om u hierbij te ondersteunen. ZorgwoningVergelijker.nl staat voor u klaar om u tijdens dit gehele traject bij te staan met advies en ondersteuning. Wilt u ons graag inschakelen, of heeft u behoefte aan meer informatie over het realiseren van een zorgwoning in het buitengebied? Neem dan gerust contact met ons op!

Snelle service

Wij werken op meerdere bouwlocaties waardoor wij snelle levertijden hanteren. Wij kunnen binnen 8 – 10 weken leveren

Persoonlijk contact

Bij ons geen belmenu, u spreekt altijd direct met uw vaste contactpersoon. Wij denken graag persoonlijk met u mee.

Zorgwoning op maat

Prikkel-arm, geheel drempelloos, tweede slaapkamer, elektrische schuifdeuren, energie neutraal of een extra berging? Wij leveren de zorgwoning die u wenst.

Hoe werkt het?

In 5 stappen naar uw ideale zorgwoning

Zoekt u een zorgwoning, zorgunit of aanbouw voor uzelf, uw kind, ouder(s) of een ander familielid of vriend, dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs om uw behoeften en wensen te bespreken en u te informeren over de diverse mogelijkheden. Ter plaatse kunnen we u ook aan de hand van de situatie informeren en adviseren over wet- en regelgeving voor het plaatsen van een al dan niet vergunningsvrije zorgwoning.

Na een plattegrond met u te hebben gemaakt naar uw wensen en behoeften, ontvangt u hiervoor een of meerdere prijsindicaties. Hierbij houden we rekening met uw budget en of u wilt huren, huur/kopen of kopen, nieuw of bestaand, maar ook binnen welk termijn. Ook kunnen wij u eventueel meenemen naar een bouwlocatie om een zorgwoning in aanbouw te bekijken.

Vervolgens worden voor de zorgwoning/-unit de plattegrond, bouwtekening en bestek uitgewerkt en kunt u eventueel kiezen welke afwerkingsmaterialen, vloer, keuken en sanitair u wilt. Wanneer u helemaal tevreden bent met de definitieve prijsspecificatie en offerte, kunt u deze ondertekenen en wordt de woning/unit in de planning gezet bij de betreffende bouwlocatie.

Wij helpen u, indien gewenst, met de eventuele nodige vergunning en kunnen contact opnemen met uw gemeente. Er zal ook iemand bij u komen kijken voor de nodige aansluitingen op nutsvoorzieningen vanuit de hoofdwoning en voor het voor te bereiden grondwerk.

De bouw van de woning kan beginnen. Als u dat wilt, mag u natuurlijk altijd komen kijken naar de bouwvorderingen. Wij zorgen dat de bouw van a tot z goed verloopt en dat de woning op transport gaat zodra deze klaar is. Ter plaatse zal de woning/unit geïnstalleerd en aangesloten worden zodat u snel uw zorgwoning/unit kunt betrekken.

Criteria voor mantelzorgwoning in buitengebied

zorgwoning bouwen in buitengebied zorgwoningvergelijker mantelzorgwoning

Het is mogelijk om zonder vergunning een zorgwoning in het buitengebied op uw eigen terrein laten plaatsen. Daarvoor gelden echter wel een aantal criteria:

 • De zorgwoning moet voldoen aan de algemene voorwaarden voor bijbehorende bouwwerken. Dit gaat onder andere over de omvang en de plaats van het bouwwerk. Deze regels zijn anders wanneer u een zorgwoning in het buitengebied laat plaatsen
 • De zorgwoning moet voldoen aan het bouwbesluit. Hierin worden eisen gesteld aan de veiligheid, gezondheid, milieu en isolatie van uw zorgwoning
 • De zorgwoning mag door maximaal één huishouden bewoond worden
 • Bij twijfel over de mantelzorgrelatie kan de gemeente een medische verklaring opvragen bij een arts of wijkverpleegkundige
 • De zorgwoning mag niet langer als woning gebruikt worden wanneer de mantelzorgrelatie wordt beëindigd
 • Alleen de begane grond van de mantelzorgwoning mag gebruikt worden als leefruimte

Mantelzorgwoning laten bouwen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij ZorgwoningVergelijker.nl

zorgwoning plaatsen in buitengebied

Zorgwoning plaatsen in buitengebied

Een mantelzorgwoning wordt door de gemeente gezien als bijbehorend bouwwerk. Hierbij verschillen de regels tussen het plaatsen van een zorgwoning in buitengebied en binnen de bebouwde kom. Een mantelzorgwoning in buitengebied mag worden gebouwd als het gaat om een bijbehorend bouwwerk dat in zijn geheel of in losse onderdelen kan worden verplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een woonunit of een woonwagen. De oppervlakte van een zorgwoning in het buitengebied mag meer bedragen dan 100 vierkante meter. Als u een bebouwingsgebied heeft van meer dan 300 vierkante meter of meer, dan kunt u een mantelzorgwoning laten plaatsen van maximaal 150 vierkante meter.

Vragen? Neem contact met ons op

Wilt u graag een mantelzorgwoning naast uw huis in buitengebied laten plaatsen? Of heeft u nog vragen aan ZorgwoningVergelijker.nl? U kunt al uw vragen gemakkelijk en snel stellen via het online formulier hier op de site. U krijgt dan zo snel mogelijk reactie van ons. Liever telefonisch contact? Bel dan naar: 06–47907116 of stuur een mail naar: [email protected]. ZorgwoningVergelijker.nl helpt u van A tot Z wanneer u een zorgwoning bij uw huis in het buitgengebied wilt laten plaatsen.

VRIJBLIJVENDE BROCHURE
OF OFFERTE AANVRAGEN

  JA, IK WIL GRAAG EEN VRIJBLIJVEND
  ADVIESGESPREK AANVRAGEN

   Back To Top