skip to Main Content

Zorgwoning subsidie / WMO vergoeding

 • Gratis adviesgesprek bij u thuis
 • Persoonlijk contact
 • Binnen 8-10 weken geleverd
 • Volledige ontzorging

Zoekt u subsidie voor woningaanpassing of zorgwoning?

Er is momenteel helaas geen specifieke subsidie voor mantelzorgwoningen. U kunt wel een vergoeding krijgen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) om een zorgwoning of woningaanpassing gedeeltelijk mee te financieren. Voorwaarde hierbij is wel dat de bewoner een zorgbehoefte heeft, alleen ouderdom is niet genoeg. Voorbeelden van WMO-gerelateerde aanpassingen die ZorgwoningVergelijker kan verzorgen zijn een vrijstaande tijdelijke zorgwoning en een aanbouw aan de woning. Indien u een energie-neutrale zorgwoning wilt laten realiseren is het ook interessant om te informeren naar de mogelijkheden voor relevante subsidies bij uw gemeente of provincie.

Bij ZorgwoningVergelijker.nl weten we precies aan welke criteria u moet voldoen om gebruik te kunnen maken van de WMO vergoeding. Wij helpen u van A tot Z met het realiseren van uw zorgwoning, dus ook met het voldoen aan de voorwaarden voor de vergoeding of de subsidie van uw zorgwoning. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of lees verder op deze pagina.

Snelle service

Wij werken op meerdere bouwlocaties waardoor wij snelle levertijden hanteren. Wij kunnen binnen 8 – 10 weken leveren

Persoonlijk contact

Bij ons geen belmenu, u spreekt altijd direct met uw vaste contactpersoon. Wij denken graag persoonlijk met u mee.

Zorgwoning op maat

Prikkel-arm, geheel drempelloos, tweede slaapkamer, elektrische schuifdeuren, energie neutraal of een extra berging? Wij leveren de zorgwoning die u wenst.

Hoe werkt het?

In 5 stappen naar uw ideale zorgwoning

Zoekt u een zorgwoning, zorgunit of aanbouw voor uzelf, uw kind, ouder(s) of een ander familielid of vriend, dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs om uw behoeften en wensen te bespreken en u te informeren over de diverse mogelijkheden. Ter plaatse kunnen we u ook aan de hand van de situatie informeren en adviseren over wet- en regelgeving voor het plaatsen van een al dan niet vergunningsvrije zorgwoning.

Na een plattegrond met u te hebben gemaakt naar uw wensen en behoeften, ontvangt u hiervoor een of meerdere prijsindicaties. Hierbij houden we rekening met uw budget en of u wilt huren, huur/kopen of kopen, nieuw of bestaand, maar ook binnen welk termijn. Ook kunnen wij u eventueel meenemen naar een bouwlocatie om een zorgwoning in aanbouw te bekijken.

Vervolgens worden voor de zorgwoning/-unit de plattegrond, bouwtekening en bestek uitgewerkt en kunt u eventueel kiezen welke afwerkingsmaterialen, vloer, keuken en sanitair u wilt. Wanneer u helemaal tevreden bent met de definitieve prijsspecificatie en offerte, kunt u deze ondertekenen en wordt de woning/unit in de planning gezet bij de betreffende bouwlocatie.

Wij helpen u, indien gewenst, met de eventuele nodige vergunning en kunnen contact opnemen met uw gemeente. Er zal ook iemand bij u komen kijken voor de nodige aansluitingen op nutsvoorzieningen vanuit de hoofdwoning en voor het voor te bereiden grondwerk.

De bouw van de woning kan beginnen. Als u dat wilt, mag u natuurlijk altijd komen kijken naar de bouwvorderingen. Wij zorgen dat de bouw van a tot z goed verloopt en dat de woning op transport gaat zodra deze klaar is. Ter plaatse zal de woning/unit geïnstalleerd en aangesloten worden zodat u snel uw zorgwoning/unit kunt betrekken.

Subsidie zorgwoning via Wet maatschappelijke ondersteuning vergoeding

De Wet maatschappelijke ondersteuning, ook wel de Wmo genoemd, is een wet die ondersteuning regelt zodat hulpbehoevenden zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Onder de Wmo valt bijvoorbeeld:

 • een boodschappendienst
 • maaltijdservice
 • het organiseren van activiteiten
 • maatschappelijke opvang
 • personenalarmering
 • huishoudelijke hulp
 • de aanbouw van de zorgwoning
 • aanpassingen in de woning
 • badkamervoorzieningen

Ook zorgwoningen vallen dus onder de Wmo. Om aanspraak te kunnen doen op subsidie / vergoeding via de Wmo, dient uw zorgwoning te voldoen aan een aantal criteria. Zo moet de zorgwoning voldoen aan het bouwbesluit en dat de bewoner een zorgbehoefte heeft.

subsidie-mantelzorgwoning-voorbeeld-zorgwoning-zorgwoningvergelijker.nl

Ook mag de zorgwoning door maximaal één huishouden bewoond worden, mag alleen de begane grond gebruikt worden als zorgwoning en mag de zorgwoning niet langer als woning gebruikt worden wanneer de mantelzorg relatie is beëindigd. Door uw zorgwoning te laten realiseren door ZorgwoningVergelijker.nl weet u zeker dat uw zorgwoning voldoet aan alle eisen voor een subsidie. Kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? Schakel dan gerust onze hulp in, wij helpen u graag.

Mantelzorgwoning laten bouwen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij ZorgwoningVergelijker.nl

ZorgwoningVergelijker.nl helpt u met uw zorgwoning subsidie

Wilt u ZorgwoningVergelijker.nl graag inschakelen voor hulp bij de aanvraag van Wmo vergoeding of een andere interessante subsidie voor uw zorgwoning? Of heeft u andere vragen voor ons? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord. Via het online formulier op onze site kunt u een bericht voor ons achterlaten, u krijgt dan zo snel mogelijk reactie van ons. Liever telefonisch contact? Bel dan naar: 06–47907116 of stuur een mail naar: [email protected]. Voor hulp bij de subsidie van uw zorgwoning gaat u naar ZorgwoningVergelijker.nl.

VRIJBLIJVENDE BROCHURE
OF OFFERTE AANVRAGEN

  JA, IK WIL GRAAG EEN VRIJBLIJVEND
  ADVIESGESPREK AANVRAGEN

   Back To Top