skip to Main Content

Regels voor de bouw van een mantelzorgwoning

 • Gratis adviesgesprek bij u thuis
 • Persoonlijk contact
 • Binnen 8-10 weken geleverd
 • Volledige ontzorging

Wetgeving rondom een zorgwoning

Heeft u als mantelzorger de zorg voor iemand op zich genomen? Dan is het mogelijk om een mantelzorgwoning aan uw huis, in uw tuin of op het erf te laten bouwen. Hier zijn wel een aantal regels aan verbonden. Wanneer u uw zorgwoning laat realiseren door ZorgwoningVergelijker.nl, bent u ervan verzekerd dat uw zorgwoning voldoet aan alle regels en wetgeving. Vraag een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek bij u thuis aan, dan vertellen wij u graag meer.

Snelle service

Wij werken op meerdere bouwlocaties waardoor wij snelle levertijden hanteren. Wij kunnen binnen 8 – 10 weken leveren

Persoonlijk contact

Bij ons geen belmenu, u spreekt altijd direct met uw vaste contactpersoon. Wij denken graag persoonlijk met u mee.

Zorgwoning op maat

Prikkel-arm, geheel drempelloos, tweede slaapkamer, elektrische schuifdeuren, energie neutraal of een extra berging? Wij leveren de zorgwoning die u wenst.

Hoe werkt het?

In 5 stappen naar uw ideale zorgwoning

Zoekt u een zorgwoning, zorgunit of aanbouw voor uzelf, uw kind, ouder(s) of een ander familielid of vriend, dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs om uw behoeften en wensen te bespreken en u te informeren over de diverse mogelijkheden. Ter plaatse kunnen we u ook aan de hand van de situatie informeren en adviseren over wet- en regelgeving voor het plaatsen van een al dan niet vergunningsvrije zorgwoning.

Na een plattegrond met u te hebben gemaakt naar uw wensen en behoeften, ontvangt u hiervoor een of meerdere prijsindicaties. Hierbij houden we rekening met uw budget en of u wilt huren, huur/kopen of kopen, nieuw of bestaand, maar ook binnen welk termijn. Ook kunnen wij u eventueel meenemen naar een bouwlocatie om een zorgwoning in aanbouw te bekijken.

Vervolgens worden voor de zorgwoning/-unit de plattegrond, bouwtekening en bestek uitgewerkt en kunt u eventueel kiezen welke afwerkingsmaterialen, vloer, keuken en sanitair u wilt. Wanneer u helemaal tevreden bent met de definitieve prijsspecificatie en offerte, kunt u deze ondertekenen en wordt de woning/unit in de planning gezet bij de betreffende bouwlocatie.

Wij helpen u, indien gewenst, met de eventuele nodige vergunning en kunnen contact opnemen met uw gemeente. Er zal ook iemand bij u komen kijken voor de nodige aansluitingen op nutsvoorzieningen vanuit de hoofdwoning en voor het voor te bereiden grondwerk.

De bouw van de woning kan beginnen. Als u dat wilt, mag u natuurlijk altijd komen kijken naar de bouwvorderingen. Wij zorgen dat de bouw van a tot z goed verloopt en dat de woning op transport gaat zodra deze klaar is. Ter plaatse zal de woning/unit geïnstalleerd en aangesloten worden zodat u snel uw zorgwoning/unit kunt betrekken.

Regels voor het bouwen van een zorgwoning

U kunt vergunningvrij een zorgwoning op uw eigen terrein laten plaatsen. Er zitten er wel een aantal regels aan verbonden. Deze regels zetten wij hier voor u op een rij:

 • De zorgwoning moet voldoen aan de algemene voorwaarden voor bijbehorende bouwwerken. Dit gaat onder andere over de omvang en de plaats van het bouwwerk
 • De zorgwoning moet voldoen aan het bouwbesluit. Hierin worden eisen gesteld aan veiligheid, gezondheid, milieu en isolatie
 • De zorgwoning mag door maximaal één huishouden bewoond worden
 • Bij twijfel over de mantelzorgrelatie kan de gemeente een medische verklaring opvragen bij een arts of wijkverpleegkundige
 • De zorgwoning mag niet langer als woning gebruikt worden wanneer de mantelzorgrelatie eindigt
 • Alleen de begane grond van de mantelzorgwoning mag gebruikt worden als leefruimte

mantelzorgwoning kopen zorgwoning zorgwonigvergelijker

Mantelzorgwoning laten bouwen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij ZorgwoningVergelijker.nl

Hulp bij de regels rondom een zorgwoning

ZorgwoningVergelijker.nl heeft al vele jaren ervaring in het realiseren van zorgwoningen. Wij weten daarom alles over de wetgeving en de regels rond mantelzorgwoningen. Wilt u een mantelzorgwoning laten bouwen? Wij helpen u daar graag mee!

Zoals we eerder al benoemden, kunt u een zorgwoning vergunningvrij bouwen, maar daarvoor gelden wel een aantal regels. ZorgwoningVergelijker.nl is op de hoogte van al deze regels. Bovendien voldoen onze zorgwoningen altijd aan het bouwbesluit. Wij ondersteunen u van A tot Z met het realiseren van uw zorgwoning. Denk hierbij aan het ontwerpen/tekenen van de zorgwoning, de situatie ter plaatse bekijken, offertes aanvragen bij verschillende partijen, het begeleiden van het vergunningstraject, indien nodig contact opnemen met de gemeente, meegaan naar de gemeente, extra financiële steun aanvragen bij Wmo, het transport en het plaatsen van de zorgwoning, grondwerkzaamheden en het aansluiten van de nutsvoorziening. Ook zorgen we dat alles juridisch op orde is en dat uw zorgwoning voldoet aan alle regels.

mantelzorgwoning kopen zorgwoning bouwen zorgwoningvergelijker

Persoonlijke begeleiding van A tot Z

mantelzorgwoning bouwen regels tevreden klant

Het laten bouwen van een zorgwoning is een flink project, dat begrijpen wij bij ZorgwoningVergelijker.nl maar al te goed. Daarom gaan wij graag een stap verder dan onze concurrenten en staan wij tijdens het hele traject voor u klaar om u te adviseren en begeleiden. Hierbij kunt u denken aan het ontwerpen/tekenen van de zorgwoning, de situatie ter plaatse bekijken, offertes aanvragen bij verschillende partijen, het begeleiden van het vergunningstraject, indien nodig contact opnemen met de gemeente, mee gaan naar de gemeente, extra financiële steun aanvragen bij Wmo, het transport en het plaatsen van de zorgwoning, grondwerkzaamheden en het aansluiten van de nutsvoorziening.

Contact opnemen met ZorgwoningVergelijker.nl

Wilt u graag de hulp inschakelen van ZorgwoningVergelijker.nl voor het bouwen van een zorgwoning? Heeft u nog vragen over onze diensten, of wilt u een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. Via het online formulier hier op de site kunt u gemakkelijk en snel een bericht voor ons achterlaten, wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug. Liever telefonisch contact? Bel dan naar: 06–47907116 of stuur een mail naar: [email protected]. Voor het laten bouwen van een zorgwoning gaat u naar ZorgwoningVergelijker.nl.

VRIJBLIJVENDE BROCHURE
OF OFFERTE AANVRAGEN

  JA, IK WIL GRAAG EEN VRIJBLIJVEND
  ADVIESGESPREK AANVRAGEN

   Back To Top