skip to Main Content

Particulier

 • Gratis adviesgesprek bij u thuis
 • Persoonlijk contact
 • Binnen 8-10 weken geleverd
 • Volledige ontzorging

Mantelzorgwoningen voor uzelf, uw ouder of familielid

Functioneert u of uw hulpbehoevende ouder of familielid redelijk zelfstandig? Dan is een mantelzorgwoning in de tuin, op het erf of als aanbouw een praktische oplossing. Zo is de mantelzorger altijd dichtbij, maar behoudt die toch zijn of haar privacy. Op deze pagina leest u meer informatie over mantelzorgwoningen voor particulieren.

Snelle service

Wij werken op meerdere bouwlocaties waardoor wij snelle levertijden hanteren. Wij kunnen binnen 8 – 10 weken leveren

Persoonlijk contact

Bij ons geen belmenu, u spreekt altijd direct met uw vaste contactpersoon. Wij denken graag persoonlijk met u mee.

Zorgwoning op maat

Prikkel-arm, geheel drempelloos, tweede slaapkamer, elektrische schuifdeuren, energie neutraal of een extra berging? Wij leveren de zorgwoning die u wenst.

Hoe werkt het?

In 5 stappen naar uw ideale zorgwoning

Zoekt u een zorgwoning, zorgunit of aanbouw voor uzelf, uw kind, ouder(s) of een ander familielid of vriend, dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs om uw behoeften en wensen te bespreken en u te informeren over de diverse mogelijkheden. Ter plaatse kunnen we u ook aan de hand van de situatie informeren en adviseren over wet- en regelgeving voor het plaatsen van een al dan niet vergunningsvrije zorgwoning.

Na een plattegrond met u te hebben gemaakt naar uw wensen en behoeften, ontvangt u hiervoor een of meerdere prijsindicaties. Hierbij houden we rekening met uw budget en of u wilt huren, huur/kopen of kopen, nieuw of bestaand, maar ook binnen welk termijn. Ook kunnen wij u eventueel meenemen naar een bouwlocatie om een zorgwoning in aanbouw te bekijken.

Vervolgens worden voor de zorgwoning/-unit de plattegrond, bouwtekening en bestek uitgewerkt en kunt u eventueel kiezen welke afwerkingsmaterialen, vloer, keuken en sanitair u wilt. Wanneer u helemaal tevreden bent met de definitieve prijsspecificatie en offerte, kunt u deze ondertekenen en wordt de woning/unit in de planning gezet bij de betreffende bouwlocatie.

Wij helpen u, indien gewenst, met de eventuele nodige vergunning en kunnen contact opnemen met uw gemeente. Er zal ook iemand bij u komen kijken voor de nodige aansluitingen op nutsvoorzieningen vanuit de hoofdwoning en voor het voor te bereiden grondwerk.

De bouw van de woning kan beginnen. Als u dat wilt, mag u natuurlijk altijd komen kijken naar de bouwvorderingen. Wij zorgen dat de bouw van a tot z goed verloopt en dat de woning op transport gaat zodra deze klaar is. Ter plaatse zal de woning/unit geïnstalleerd en aangesloten worden zodat u snel uw zorgwoning/unit kunt betrekken.

Zorgwoningvergelijker biedt mantelzorgwoningen:

 • Die voldoen aan het bouwbesluit (zo voorkomt u achteraf problemen omtrent bijvoorbeeld de isolatiewaarde)
 • Mobiel of vast, maar altijd van goede kwaliteit
 • Op basis van uw wensen over onder meer indeling en aanpassingen zoals drempelvrije vloeren
 • Op basis van de door u gewenste levertijd

zorgwoning particulier L woning mantelzorgwoning

Wij begeleiden u naar de perfecte woonoplossing
in de tuin, op het erf of aan huis.

mantelzorgwoning zorgwoningvergelijker

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning staat op privéterrein, is gelijkvloers en bestaat in ieder geval uit een woonkamer, slaapkamer, keuken, toilet en douche.

De woning is goed toegankelijk met een rolstoel of rollator. Bewoners richten de woning naar eigen smaak in of laten deze door ons inrichten.

U kunt ook een alarmsysteem laten installeren.

Wie komt in aanmerking voor een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is bedoeld voor mensen met een zorgbehoefte; bijvoorbeeld jongeren met een beperking, zorgbehoevende ouderen en chronisch zieken.

Om zo’n woning te plaatsen moet er sprake zijn van een zorgrelatie en heeft u in veel gevallen een doktersverklaring nodig.

mantelzorgwoning voor wie

Woninginrichting voor particuliere mantelzorgwoningen

Wilt u de zorgwoning ook laten inrichten? ZorgwoningVergelijker.nl levert en plaatst al 40 jaar volledige inrichtingen door heel Nederland. En als u wilt gaan wij ook samen met u naar de showroom, vrijblijvend, zodat u op uw gemak uw inrichting uitzoekt.

U kunt bij ons terecht voor:

 • Vloeren: laminaat, tapijt, vinyl, pvc, marmoleum
 • Raamdecoratie (binnen): gordijnen, vitrage, inbetween, rolgordijnen, jaloezieën, plissé, lamellen, shutters
 • Zonwering (buiten): screens, uitvalschermen.
 • Horren: inzethorren, rolhorren, plissé hordeuren
 • Slaapkamers: matrassen, boxsprings, kasten, nachtkastjes
 • Meubels: stoelen, banken, tafels, kasten, dressoirs, eettafels, salontafels
 • Verlichting: diverse stijlen

mantelzorgwoning interieur zorgwoningvergelijker.nl

VRIJBLIJVENDE BROCHURE
OF OFFERTE AANVRAGEN

  JA, IK WIL GRAAG EEN VRIJBLIJVEND
  ADVIESGESPREK AANVRAGEN

   Back To Top