skip to Main Content
Pré Mantelzorgwoning Voor U?

Pré mantelzorgwoning voor u?

Toekomstbestendig wonen in een pre mantelzorgwoning

Veel mensen durven of willen er niet aan denken dat ze op een dag hulp en ondersteuning nodig kunnen hebben van hun familie of zelfs de thuiszorg. Het schrikbeeld dat er dan misschien zelfs verhuisd moet worden naar een zorgwoning, doet velen de kop in het zand steken. Maar is het niet prettiger, rustiger en eenvoudiger om te erkennen dat we allemaal een keer zorg nodig gaan hebben als gevolg van een aandoening, ziekte of ouderdom? Dan is het natuurlijk een zeer comfortabele gedachte dat u een pré mantelzorg woning kunt kopen.

Snelle service

Wij werken op meerdere bouwlocaties waardoor wij snelle levertijden hanteren. Wij kunnen binnen 8 – 10 weken leveren

Persoonlijk contact

Bij ons geen belmenu, u spreekt altijd direct met uw vaste contactpersoon. Wij denken graag persoonlijk met u mee.

Zorgwoning op maat

Prikkel-arm, geheel drempelloos, tweede slaapkamer, elektrische schuifdeuren, energie neutraal of een extra berging? Wij leveren de zorgwoning die u wenst.

Wat is een pré mantelzorg woning?

Een pré mantelzorgwoning is een mantelzorgwoning waarin u of uw ouders kunnen wonen vóórdat er mantelzorg nodig is. De regels voor het plaatsen van een pré mantelzorgwoning verschillen per gemeente. Zo is het bij sommige gemeenten al mogelijk een pré mantelzorgwoning te plaatsen 10 jaar voordat de mantelzorg nodig is. Feit is wel dat de overheid tegenwoordig de gemeenten oproept tot het stimuleren van mantelzorgwoningen. Hierdoor staan veel gemeenten open voor een pré mantelzorgwoningbeleid. Ook omdat het de eenzaamheid onder ouderen reduceert, wat doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland.

vergunningsvrij mantelzorgwoning plaatsen

Mantelzorgwoning kopen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij ZorgwoningVergelijker.nl

Waarom een pré mantelzorgwoning?

Landelijk gezien is een pré-mantelzorgwoning een regeling voor mensen die op dit moment nog geen (urgente) mantelzorg ontvangen. Maar de verwachting is wel, en dat wordt hiermee ook gestimuleerd, dat de meeste mensen graag ouder worden in de nabije omgeving van hun kinderen en/of familie.

Door het plaatsen van een pré-mantelzorgwoning is het toch mogelijk om alvast bij elkaar te gaan wonen, terwijl er nog geen noodzaak voor mantelzorgen is. Maar omdat u denkt dat die situatie binnenkort kan ontstaan, is er de mogelijkheid tot het betrekken van een pré mantelzorgwoning. Het voordeel is dat zodra er mantelzorg echt nodig is, het voorvoegsel ‘pré’ van de mantelzorgwoning verdwijnt. Dan is er dus sprake van een normale mantelzorgwoning.

Welke eisen voor een pré-mantelzorgwoning?

Om een pré mantelzorgwoning te mogen bouwen en erin te wonen, heeft u een vergunning nodig. Voor die vergunning gelden de volgende eisen:

 • U moet minimaal de AOW-leeftijd hebben bereikt
 • U moet zich houden aan de regels die gelden bij bouwen in de achtertuin
 • De bewoners van het hoofdpand en de zorgwoning moeten een familieband hebben
 • De woonsituatie mag niet verslechteren
 • De pre mantelzorgwoning moet veilig en levensloopbestendig zijn en voldoen aan de eisen in het bouwbesluit

mantelzorgwoning vergunningsvrij

ZorgwoningVergelijker.nl helpt u met een pré mantelzorgwoning

Wilt u ook een pré mantelzorg woning laten bouwen? ZorgwoningVergelijker.nl kan u ondersteunen bij de bouw van een pré mantelzorgwoning naar uw wensen. Wij gaan dan als volgt voor u te werk:

 • Wij komen bij u langs voor een vrijblijvend en gratis gesprek. We bespreken dan uw wensen, de mogelijkheden en de eventuele tijdsdruk
 • We bekijken de situatie in uw tuin of op uw erf. Aansluitend ontvangt u een eerste schets van uw gewenste pré mantelzorgwoning
 • Wij bemiddelen bij verschillende aannemers en vragen offertes aan, zodat u zelf kunt selecteren
 • Wij helpen u met een plan waarmee u naar de gemeente kunt voor toestemming en vergunningen

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een pré mantelzorgwoming? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons een bericht sturen via het contactformulier op de website of per mail via [email protected]. Heeft u liever telefonisch contact? Bel dan naar 06 – 479 07 116.

VRIJBLIJVENDE BROCHURE
OF OFFERTE AANVRAGEN

  JA, IK WIL GRAAG EEN VRIJBLIJVEND
  ADVIESGESPREK AANVRAGEN

   Back To Top