skip to Main Content

Pre-mantelzorgwoning

 • Gratis adviesgesprek bij u thuis
 • Persoonlijk contact
 • Binnen 8-10 weken geleverd
 • Volledige ontzorging

Liever niet naar een verzorgingstehuis? Kies voor een pre-mantelzorgwoning

Heeft u een familielid die de leeftijd van 67 gepasseerd is en het absoluut niet zit zitten om in de toekomst naar een verzorgingstehuis te gaan? Maar willen jullie wel graag dicht bij elkaar wonen? Dan kunt u een pré-mantelzorgwoning aanschaffen. Voordat je een pré-mantelzorgwoning mag kopen of bouwen moet je natuurlijk wel aan diverse voorwaarden voldoen. Wij helpen u graag met passend advies van A tot Z.

Snelle service

Wij werken op meerdere bouwlocaties waardoor wij snelle levertijden hanteren. Wij kunnen binnen 8 – 10 weken leveren

Persoonlijk contact

Bij ons geen belmenu, u spreekt altijd direct met uw vaste contactpersoon. Wij denken graag persoonlijk met u mee.

Zorgwoning op maat

Prikkel-arm, geheel drempelloos, tweede slaapkamer, elektrische schuifdeuren, energie neutraal of een extra berging? Wij leveren de zorgwoning die u wenst.

Hoe werkt het?

In 5 stappen naar uw ideale zorgwoning

Zoekt u een zorgwoning, zorgunit of aanbouw voor uzelf, uw kind, ouder(s) of een ander familielid of vriend, dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs om uw behoeften en wensen te bespreken en u te informeren over de diverse mogelijkheden. Ter plaatse kunnen we u ook aan de hand van de situatie informeren en adviseren over wet- en regelgeving voor het plaatsen van een al dan niet vergunningsvrije zorgwoning.

Na een plattegrond met u te hebben gemaakt naar uw wensen en behoeften, ontvangt u hiervoor een of meerdere prijsindicaties. Hierbij houden we rekening met uw budget en of u wilt huren, huur/kopen of kopen, nieuw of bestaand, maar ook binnen welk termijn. Ook kunnen wij u eventueel meenemen naar een bouwlocatie om een zorgwoning in aanbouw te bekijken.

Vervolgens worden voor de zorgwoning/-unit de plattegrond, bouwtekening en bestek uitgewerkt en kunt u eventueel kiezen welke afwerkingsmaterialen, vloer, keuken en sanitair u wilt. Wanneer u helemaal tevreden bent met de definitieve prijsspecificatie en offerte, kunt u deze ondertekenen en wordt de woning/unit in de planning gezet bij de betreffende bouwlocatie.

Wij helpen u, indien gewenst, met de eventuele nodige vergunning en kunnen contact opnemen met uw gemeente. Er zal ook iemand bij u komen kijken voor de nodige aansluitingen op nutsvoorzieningen vanuit de hoofdwoning en voor het voor te bereiden grondwerk.

De bouw van de woning kan beginnen. Als u dat wilt, mag u natuurlijk altijd komen kijken naar de bouwvorderingen. Wij zorgen dat de bouw van a tot z goed verloopt en dat de woning op transport gaat zodra deze klaar is. Ter plaatse zal de woning/unit geïnstalleerd en aangesloten worden zodat u snel uw zorgwoning/unit kunt betrekken.

Ontstaan van pré-mantelzorgwoningen

Om u een duidelijk idee te geven over wat een pré-mantelzorgwoning precies inhoudt, vertellen wij u hoe dit type woning tot stand is gekomen. Sinds 2015 wordt er door de overheid gestimuleerd om ouderen te laten wonen in hun eigen omgeving. In Nederland is doodsoorzaak nummer 1 onder de ouderen namelijk eenzaamheid. Om dit tegen te gaan wordt er steeds meer gestimuleerd om ouderen in mantelzorgwoningen bij hun familie te laten wonen. Naast dat dit de ouderen helpt om zich gelukkiger te voelen, bespaart de overheid hier ook veel geld mee.

Waarom niet gelijk een mantelzorgwoning?

Helaas komen ouderen alleen in aanmerking voor een mantelzorgwoning wanneer zij een vorm van zorg nodig hebben. Er zijn genoeg ouderen in Nederland die nog momenteel nog zelfstandig kunnen wonen, maar wel steeds minder valide worden en graag een stukje extra zekerheid willen. Pré-mantelzorgwoningen zijn er om deze ouderen alvast bij hun familie te laten wonen. Zodra de tijd rijp is, verandert de pré-mantelzorgwoning in een normale mantelzorgwoning.

Mantelzorgwoning kopen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij ZorgwoningVergelijker.nl

Voorwaarden van pré-mantelzorgwoning

Vanuit de overheid wordt er dus gestimuleerd om mantelzorgwoningen meer en meer in gebruik te nemen. Hier zijn landelijk wel een paar eisen en regels aan verbonden:

 • De minimum leeftijd voor inwonenden van een pré-mantelzorgwoning is 67 jaar
 • Er moet een directe verwantschap zijn tussen de eigenaren van de grond en de inwonende
 • De pré-mantelzorgwoning moet gerealiseerd worden binnen de bestaande bebouwing of de bestaande bebouwingsmogelijkheden op de grond van het bestemmingsplan
 • De woning mag niet leiden tot een verslechtering van de algemene woonsituatie
 • Bovenstaande regels kunnen verschillen per gemeente

Hulp nodig bij het realiseren van een pre-mantelzorgwoning? Neem vandaag contact op en wij helpen u door alle regels heen.

hulp en advies bij kopen pre-mantelzorgwoning

Interesse in een pré-mantelzorgwoning?

Heeft u interesse in een pré-mantelzorgwoning en denkt u te voldoen aan alle bovenstaande eisen? Neem dan contact op met Zorgwoningvergelijker.nl. U kunt ons telefonisch bereiken via a href=tel:0647907116>06-47907116. Of stuur een mail naar [email protected].

VRIJBLIJVENDE BROCHURE
OF OFFERTE AANVRAGEN

  JA, IK WIL GRAAG EEN VRIJBLIJVEND
  ADVIESGESPREK AANVRAGEN

   Back To Top